shakhesomran.ir

فهرست مطالب

تعدیل آحاد بهای پیمان

دستورالعمل تعدیل آحادبهای پیمان (بخشنامه 173073/101)

تعدیل آحاد بهای پیمان

شاخص دوره انجام کار

شاخص دوره عملیات اجرایی مربوط به آن دوره

شاخص مبنای پیمان

الف: در مناقصه : یک دوره سه ماهه قبل از دوره سه ماهه ای که آخرین روز مهلت تعیین شده توسط کارفرما برای تسلیم پیشنهاد قیمت پیمانکار در آن واقع شده است.

ب: در ترک مناقصه : یک دوره سه ماهه قبل از دوره سه ماهه ای که پیشنهاد نهایی پیمانکار به صورت کتبی تسلیم کارفرما شده است.

انتخاب نوع شاخص برای محاسبه تعدیل

1. پیمانهایی که بر اساس قیمت های واحد پایه منعقد شده اند:

 1-1. مبلغ کار کرد : مبلغ کار کرد، با شاخص های گروهی (فصلی) فهرست بهای واحد پایه مربوط تعدیل می شود.

1-2.  مبلغ تجهیز و برچیدن کارگاه : مبلغ تجهیز و برچیدن کارگاه، با شاخص کلی تعدیل می شود.

1-3. مبلغ مصالح پایکار : مبلغ مصالح پایکار هر فهرست پایه، با شاخص گروهی فصل های مربوط به مصالح موردنظر تعدیل می شود.

تبصره ۱: مبالغ مصالح پایکار مربوط به سیمان، شن و ماسه با شاخص های گروهی فصل ” بتن درجة در فهرست مربوط تعدیل می شود.

تبصره ۲: در موارد خاص مانند قلت مبلغ برآورد و یا غیرقابل تفکیک بودن اقلام كار به فصول فهرست بها برای استفاده از شاخص های گروهی، بنا به تشخیص دستگاه اجرایی، می توان به جای شاخص گروهی از شاخص یا شاخص های رشته ای مربوط استفاده کرد، در این صورت باید مراتب با تعیین رشته و یا رشته های مربوط در اسناد و مدارک مناقصه و پیمان درج شود. در غیر اینصورت در تمام حالات برای محاسبه تعدیل از شاخص های گروهی برای اقلام کار و کلی برای تجهیز و برچیدن کارگاه طبق ضوابط این دستورالعمل استفاده خواهد شد.

1-4. اقلام ستاره دار : ردیفهای غیر پایه (اقلام ستاره دار)، که برای آنها قیمت پایه تهیه نشده است و هنگام تهیه برآورد قیمت آنها مطابق دستورالعمل مربوط تعیین و تصویب می گردد، مشابه سایر ردیفهای فصل مربوط تعدیل می شوند.

1-5. کارهای جدید : 

الف: قیمت کارهای جدیدی که از فهرست بهای واحد پایه منضم به پیمان، يا فهرست بهای واحد پایه ای که قیمت پیمان از آن انتخاب می شود، با شاخص گروهی فصل مربوط تعدیل می گردد. شاخص مبنای تعدیل این نوع کارها، همان شاخص مبنای پیمان خواهد بود.

ب:  قیمت کارهای جدید در پیمانهای منعقده براساس قیمتهای واحد پایه، که برای آنها قیمت در فهرست

بهای منضم به پیمان، یا فهرست بهای واحد پایه ای که قیمت پیمان از آن گرفته شده، درج نشده است، با شاخص گروهی فصل مربوط تعدیل می شود. شاخص مبنای تعدیل این نوع کارها، شاخص دوره سه ماهه ای است که براساس قیمتهای آن دوره، قیمت کار جدید تعیین و تصویب شده است. برای محاسبه تعدیل در این حالت ابتدا قیمت کار جدید به عدد حاصل از عبارت:

شاخص مبنای پیمان تقسیم می گردد، تا به قیمتهای دوره سه ماهه مربوط به مبنای پیمان تبدیل شود، سپس مانند سایر ردیفهای قیمت منضم به پیمان، تعدیل می گردد.

1-6. در کارهایی که بنا به عللی از قبیل شرایط ویژه، طبیعت و نوع کار، استفاده مستقیم از شاخصهای فهرست های پایه و یا روش تعدیل این دستورالعمل مناسب نیست، دستگاه اجرایی باید قبل از واگذاری کار، روش موردنظر برای تعدیل قیمت این نوع کارها را، طی گزارش توجیهی به سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور (دبیرخانه شورای عالی فنی) پیشنهاد کند، تا پس از تصویب شورای عالی فنی، ملاک عمل قرار گیرد.

2. پیمانهایی که فهرست بهای واحد پایه برای آنها ابلاغ نشده است

در این پیمانها، تطبيق فهرست بهای موردنظر با انواع فهرست های پایه و فصل های مربوط به آنها، هنگام تهیه فهرست مقادير و برآورد کار و قبل از ارجاع کار، توسط دستگاه اجرایی انجام می شود. نرخ پیمان این نوع کارها، مطابق روش این دستورالعمل مورد تعدیل قرار می گیرد. قیمت کارهای جدید در این پیمانها، طبق مفاد بند “ب” (ردیف 1-5.کارهای جدید) تعدیل می گردد.

تعديل بخش ارزی

در پیمانهایی که تمام یا بخشی از پرداختهای آنها ارزی است، در صورت نیاز به تعدیل بخش ارزی، باید مطابق بند ( 6-1 ) عمل گردد.

شاخص تعدیل کارکرد در دوره تاخیر

  1. تاخیر مجاز : عملیات اجرا شده در مدت تاخیر مجاز، با شاخصهای دوره مربوط به انجام کار، تعدیل میشود.
  2. تاخیر غیرمجاز : عملیات اجرا شده در مدت تاخیر غیرمجاز، با متوسط شاخصهای دوره های مربوط به مدت پیمان (مدت درج شده در پیمان و مدتهای تمدید شده) تعدیل می شود.
  3.  شاخص على الحساب برای دوران تاخیر : در پایان مدت اولیه و یا هر تمدید پیمان، دستگاه اجرایی مکلف است بنا به تقاضای پیمانکار، تاخیرها را رسیدگی و شاخص های تعدیل کارکرد دوره های بعد را، با توجه به نوع تاخیرها مشخص نماید. تا انجام این رسیدگی، تعدیل کار کردهای بعد از مدت اولیه با هر تمدید پیمان، حسب مورد با شاخص های دوره سه ماهه مربوط به پایان مدت اولیه با هر تمدید پیمان، محاسبه و به صورت على الحساب پرداخت خواهد شد.

محاسبه تعدیل صورت وضعیتها

    1. برای محاسبه تعدیل هر صورت وضعیت، ابتدا دوره های مربوط به کار کرد أن صورت وضعیت مشخص، سپس با استفاده از شاخص های گروهی مربوط و شاخص مبنای پیمان، ضرایب تعدیل محاسبه می شود. مبلغ تعدیل هر فصل از حاصلضرب ضريب تعدیل در مبلغ کارکرد صورت وضعیت آن فصل، مربوط به دوره سه ماهه) موردنظر بدست می آید. مبلغ تعدیل صورت وضعیت حاصل جمع جبری مبالغ تعدیل کار کرد فصلها، مصالح پایکار مربوط به هر فصل و تجهیز (یا برچیدن) کارگاه تا تاریخ صورت وضعیت موردنظر خواهد بود.

    تبصره: به منظور تعیین دوره های سه ماهه هر صورت وضعیت برای مشخص شدن شاخصهای دوره سه ماهه، تاریخ واقعی انجام کارها در کارگاه ملاک عمل است و سایر زمانها مانند تاریخ تهیه صورت وضعیت و یا تاریخ ارسال آن ملاک عمل نمی باشد.

    یادآوری: به منظور کاهش حجم محاسبات تعديل، تاکید می شود در آخر هر ماه شمسی، صورت وضعیت کارهای انجام شده تا آن تاریخ، همراه با مقدار مصالح، به تفکیک هر فصل و تجهیز کارگاه انجام شده، تنظیم شود.

    1. تعديل مبلغ مابه التفاوت بین آخرین صورت وضعیت موقت و قطعی

    مبلغ مابه التفاوت بين آخرين صورت وضعیت موقت و صورت وضعیت قطعی، چنانچه مربوط به عملیات انجام شده بین تاریخ شروع پیمان و تاریخ آخرین صورت وضعیت موقت باشد، در صورت مشخص بودن دوره انجام طبق شاخصهای دوره مربوط و در غیر اینصورت با متوسط شاخصهای دوره های مدت یاد شده تعدیل می شود.

    • چنانچه عملیات تمام یا قسمتی از مبلغ مابه التفاوت، در مدت تاخیر غیرمجاز پیمان انجام شده باشد، تعدیل

    أن طبق مفاد بند (۲۵) صورت می گیرد.

    1. گرد کردن ضریب تعديل

    ضریب تعدیل، با سه رقم اعشار در محاسبات وارد میشود. این ضریب ابتدا با چهار رقم اعشار محاسبه می گردد، چنانچه رقم چهارم اعشار پنج یا بزرگتر باشد، رقم چهارم حذف و یک واحد به رقم سوم اعشار اضافه می شود. در صورتی که رقم چهارم اعشار، کوچکتر از پنج باشد، حذف می گردد.

تعدیل پیمان هایی که خاتمه می یابند

چنانچه براساس اسناد و مدارک پیمان، بدون آنکه قصوری متوجه پیمانکار باشد، پیمان خاتمه داده شود، کار کرد پیمانکار طبق این دستورالعمل مشمول تعدیل آحادبها خواهد بود.

تعدیل پیمانهایی که فسخ می شوند

چنانچه براساس اسناد و مدارک پیمان، به علت قصور پیمانکار، پیمان فسخ شود، تعديل مبلغ کارهای انجام شده طبق این دستورالعمل محاسبه می شود.

تغییر ضریب 0/95 (نود و پنج صدم) در رابطه ضریب تعديل

  1. در پیمانهایی که در مدت اولیه (مدت درج شده در موافقتنامه)، به اتمام رسیده و تحویل موقت شوند، عدد 95/0 (نود و پنج صدم) در رابطه “ضريب تعديل” به عدد یک تبدیل می شوند.
  2. در پیمانهایی که تا مدت پیمان (مدت اولیه بعلاوه تاخیرهای مجاز به اتمام رسیده و تحویل موقت شوند، عدد ۹5/0 (نود و پنج صدم) در رابطه ضریب تعدیل” به عدد ۹۷۵/• (نهصد و هفتاد و پنج هزارم) تبدیل می شوند.
  3. مبلغ مابه التفاوت ناشي از تبدیل عدد 95/0 (نود و پنج صدم) به یک، یا 975/0 (نهصد و هفتاد و پنج هزارم) در مورد پیمان های مشمول، حسب مورد، همزمان با صورت وضعیت قطعی به پیمانکار پرداخت می شود.

مبنای محاسبه تعدیل و نحوه ارائه آن

    1. پیمانکار مبالغ تعدیل آحادبها را براساس صورت وضعیتهای تایید شده توسط کارفرما محاسبه می نماید و

    به منظور بررسی و پرداخت، به نحوی که در بند (الف) ماده ۳۷ شرایط عمومی پیمان تعیین شده است، مانند صورت وضعیتها برای مهندس مشاور ارسال می دارد.

    1. تا اعلام شاخص های قطعی دوره انجام کار، تعدیل صورت وضعیتها با استفاده از آخرین شاخصهای ابلاغ

    شده مربوط (موقت یا قطعی)، محاسبه و به صورت على الحساب پرداخت می شود. با اعلام شاخص های قطعی دوره انجام کار، تعديل طبق این دستورالعمل محاسبه و مبالغ آن به صورت قطعی به حساب پیمانکار منظور می گردد.

    • برای سهولت محاسبات و رسیدگی به آنها، استفاده از جدولهای مناسب (مانند نمونه های پیوست) توصیه می شود.

تعدیل آحاد بهای پیمان
تعدیل آحاد بهای پیمان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

error: مجاز به کپی محتوا نمی باشید