ShakhesOmran.ir
منو اصلی

سایت تخصصی مناقصات و امور پیمان

– مشاوره و خدمات دفتر فنی پروژه های عمرانی

– مشاوره، تهیه و تنظیم اسناد شرکت در مناقصه

– ارائه خدمات، کنترل پروژه، کلیم و ادعا

سایت تخصصی شاخص عمران

گروه مهندسین شاخص عمران

گروه فنی مهندسی شاخص عمران راه حل های کارآمدی را در مسائل فنی، اجرایی و حقوقی قراردادهای پیمانکاری برای شرکتهای مهندسی به ارمغان می آورد که علاوه بر جلوگیری از هدر رفت زمان به حفظ سرمایه پیمانکاران نیز کمک شایسته ای می نماید. امید است مهندسین شاخص عمران با تکیه بر علم، دانش و تجربه بتواند به خوبی در خدمت جامعه مهندسی این مرز و بوم باشد.

مازاد5

شرح

مصالح پایکار

مصالح و تجهیزات پای‌کار، عبارت از مصالح و تجهیزاتی است  که پیمانکار، با توجه به اسناد و مدارک پیمان برای اجرای موضوع پیمان،تهیه‌کرده و در محل یا محل یا محل‌هایی از کارگاه که در طرح جانمایی تجهیز کارگاه به‌عنوان انبار کارگاه یا انباشت مصالح تعیین گردیده است نگهداری و حفاظت می‌کند.مصالح و تجهیزات موجود در محل مصرف یا محل نصب نیز مصالح و تجهیزات پای‌کار نامیده می‌شود.

*** – قطعات پیش‌ساخته و تجهیزاتی که در اجرای موضوع پیمان،با اجازه کارفرما و زیر نظر مهندس مشاور،در کارگاه‌ها یا کارخانه‌های تولیدی خارج از کارگاه ساخته‌شده است نیز در حکم مصالح و تجهیزات پای‌کار به شمار می‌رود.

  • مصالح پای‌کار می‌بایست با توجه به برنامه زمان‌بندی اجرای کار تهیه و به کارگاه ارسال گردد.
  • مصالح پای‌کار می‌بایست مطابق مشخصات فنی تهیه گردد.
  • در زمان ورود مصالح به کارگاه می‌بایست صورت‌جلسه ورود،شامل نوع،مقدار و تاریخ ورود تنظیم گردد.
  • مصالح پای‌کار می‌بایست در محل مناسبی که در مقابل عوامل جوی و سایر عوامل مصون باشد،انبار گردد و مسئولیت حفظ و نگهداری مصالح پای‌کار که رأساً توسط کارفرما تهیه‌شده است و یا مصالح مازاد بر استفاده که به علت تغییر نقشه (توسط کارفرما)در پای‌کار باقیمانده است در دوران تضمین بر عهده کارفرما است.
  • در صورت‌وضعیت‌های موقت کارکرد(به‌جز آخرین صورت‌وضعیت موقت پس از تحویل موقت)،70 در صد بهای مصالح پای‌کار و هزینه حمل (مطابق فصل 28) بدون اعمال 0.7،با احتساب ضریب‌های منطقه‌ای، هزینه بالاسری و پیشنهادی پیمانکار،پرداخت می‌گردد.

در آخرین صورت‌وضعیت موقت پس از تحویل موقت و صورت‌وضعیت قطعی، نباید هیچ مصالح پای‌کاری منظور شود. مگر آنکه طبق بند ه ماده 47 و ردیف 1 بند ج ماده 48 شرایط عمومی پیمان، به ترتیب،پیمان فسخ و یا خاتمه یابد و مصالح تجهیزات پای‌کار،طبق مشخصات بوده و برای اجرای پیمان تهیه‌شده باشد،بهای آن‌ها،بر اساس نرخ متعارف روز در تاریخ خرید که موردتوافق کارفرما و پیمانکار قرار گیرد، به‌حساب طلب پیمانکار قرارگرفته و در صورت‌وضعیت قطعی پرداخت می‌گردد.

تمام مصالح پای‌کار، پس از منظور شدن در صورت‌وضعیت،متعلق به کارفرما است و پیمانکار حق خارج کردن آن‌ها را از محوطه کارگاه ندارد،مگر مصالحی که برای اجرای موضوع پیمان،ضرورتی نداشته باشد که در این صورت،پس از کسر آن از صورت‌وضعیت(چنانچه در صورت‌وضعیت منظور شده باشد)،پیمانکار می‌تواند با پیشنهاد مشاور و  موافقت کارفرما،آن‌ها را از کارگاه خارج کند.

مطابق بنده ج ماده 13 شرایط عمومی پیمان،((قطعات پیش‌ساخته و تجهیزاتی که در اجرای موضوع پیمان،با اجازه کارفرما و زیر نظر مهندس مشاور،در کارگاه‌ها یا کارخانه‌های تولیدی خارج از کارگاه ساخته‌شده است نیز در حکم مصالح و تجهیزات پای‌کار به شمار می‌رود)).

 در صورت‌وضعیت‌های بعدی مقدار موجود مصالح پای‌کار منظور می‌شود بدیهی است مقادیری که در اجرا مصرف‌شده دیگر در مصالح پای‌کار منظور نمی‌شوند چون دیگر در پای‌کار وجود خارجی ندارند . درصورتی‌که وضعیت قطعی هم اصلاً مصالح پای‌کاری منظور نمی‌شود. ماده 40 شرایط عمومی پیمان.

تعدیل مصالح پای‌کار

  مبلغ مصالح پای‌کار هر فهرست پایه با شاخص گروهی فصل‌های مربوط به مصالح موردنظر تعدیل می‌شود. 

  مبالغ مصالح سیمان و شن و ماسه با شاخصهای گروهی فصل بتن در جا تعدیل می گردد. 

  عملاً در صورت‌وضعیت نهایی تعدیل مصالح پای کارنباید وجود داشته باشد و مصالح مازاد متعلق به پیمانکار است و لذا تعدیل آن منفی می‌شود اما این مشکلی پیش نمی‌آورد زیرا درواقع تعدیل‌های قبلی تبدیل به تعدیل کارهای انجام‌شده گردیده و به آن‌ها اضافه گردیده است.

مصالح پای‌کار در قراردادهای سرجمع تفاوتی با قراردادهای فهرست بهایی ندارد و طبق دستورالعمل و پیوست‌های فهرست‌بهای منظم با آن برخورد می‌شود. مصالح پای‌کار کارهای مازاد نیز هیچ تفاوتی با دیگر مصالح پای‌کار ندارد. تمامی مستنداتی که برای اعمال ضرایب نیاز است، فهرست‌بها و متن قراردادهای تیپ سرجمع است. در این مورد توصیه می‌شود، دستورالعمل کاربرد فهرست‌بها و پیوست‌های آن کامل مطالعه شود.

12 پاسخ

  1. در خصوص مصالح پای کار در وضعیت ها نظر بنده این است که می بایست تجمعی پرداخت گرددو
    مثال:
    در وضعیت1 پای کار پیمانکار 2000 تومان ارزش مصالح داشته .و در وضعیت و به حساب پیمانکار اعمال گردیده است.
    در وضعیت 2 ، نیز پیمانکار 2000 تومان دیگر مصالح به کارگاه وارد کرده و 1000 تومان از مصالح وضعیت 1 را مصرف کرده است.
    جمع مصالح پای کار موجود 3000 تومان است.
    اگر در وضعیت 2 ، 3000 تومان به عنوان مصالح پای کار در نظر گرفته شود ، در واحدوضعیت و جمع نهایی که تجمعی می باشد. مبلغ طلب پیمانکار 2000-3000 خواهد بود که درست نیست .
    در حالی که وقتی مصالح پای کار تجمعی حساب شود .خواهیم داشت 2000+2000=4000 که در وضعیت قبلی 20000 ان اعمال و در این وضعیت نیز 2000 اعمال می گردد.

    1. با سلام
      با توجه به تجمعی تهیه شدن صورت وضعیت ها، مقدار مصالح پای کار در زمان تنظیم صورت وضعیت معیار عمل می باشد.

  2. ایا در محاسبه 25درصد افزایش کار ، مصالح پایکار هم با مبلغ کارکرد تجمیع می شود و سپس 25 درصد محاسبه می گردد یا نه فقط مبلغ کارکرد ملاک محاسبه افزایش 25درصد می باشد؟

  3. سلام
    یه سوال داشتم، اگر پیمانکار مشمول ماده 48 شده باشد و قبلا مصالح پیکار از طریق صورت وضعیت موقت توسط کارفرما به وی پرداخت شده باشد ولی در حال حاظز نه مصالح د راحرا صرف شده و نه موجوداست، کارفرما چگونه باید این مبلغ را ا پیمانکار بگیرد. یعنی نرخ روز مصالح را حساب کند و از صورت وضعیت قطعی کم کند یا مصالح کسری شده را بر اساس قیمت روز قرارداد پیمانکار محاسبه کند و یا روش دیگر وجو دارد؟
    ممنون میشم راهنمایی کنید؟

    1. با سلام
      با توجه به تهیه و تنظیم صورت وضعیت ها به صورت تجمعی، در صورتی که مصالح پایکار در صورت وضعیت قبلی آمده ولی در کار استفاده نشده و هم اکنون نیز در کارگاه موجود نیست تنها کافی است در صورت وضعیت جدید لحاظ نگردد تا رقمی که در صورت وضعیت قبلی به پیمانکار بابت مصالح پایکار داده شده، در این صورت وضعیت از حساب آن کسر شود.

  4. سلام
    چنانچه در صورت وضعیت شماره یک به فرض 100تن میلگرد مصالح پای کار لحاظ شده باشد و در صورت وضعیت دو از 100 تن میلگرد 50 تن مصرف شده و 50تن باقی مانده باشد با توجه به اینکه در صورت وضعیت یک 100 تن لحاظ شده می توان در صورت دو 50 تن دیگر را به عنوان مصالح پای کار لحاظ کرد؟؟اگر میشود طبق کدام دستورالعمل؟؟/

    1. با سلام
      همانطور که در توضیحات قبلی اشاره گردیده است صورت وضعیت ها به صورت تجمعی تنظیم می گردد و در هر صورت وضعیت مقادیر کارکرد و مقادیر مصالح پایکار در زمانی که صورت وضعیت در حال تنظیم می باشد درج می گردد. لذا با توجه به مصرف مصالح پایکار مقادیر آن کاسته شده و به کار تکمیل شده اضافه می گردد لذا در هر صورت وضعیت تنها مصالح پای کار موجود در صورت وضعیت درج می گردد و مصالح پای کار قبلی از صورت وضعیت خارج خواهد شد.

  5. آجر نما ک در فهرست بها وجود نداره حال ما این اجر نما ک مقداری کار شده قطعا در صورت وضعیت پرداخت میشه حالا اجر پایکار ایا متربع پرداخت میشه یا قالبی ؟

    1. سلام.
      به صورت 70 درصد از بهای انجام کار که قاعدتا می بایست متر مربع باشد

  6. سلام
    در قراردادهایی که آیتم های خرید از دستمزد جدا است کارفرما مصالح پای کار را چند درصد باید حساب کند؟

    1. با سلام.
      در صورتی که آیتم خرید و دستمزد جداگانه آورده شده باشند در صورت انجام خرید، آیتم خرید قابل پرداخت خواهد بود. مصالح پایکار در ایتم هایی تعریف می گردد که خرید و اجرا یکپارچه دیده شده باشد و با ضریب 70 درصد بخش خرید مصالح به آیتم تعلق خواهد گرفت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خدمات شاخص عمران

گروه مهندسین شاخص عمران

گروه فنی مهندسی شاخص عمران راه حل های کارآمدی را در مسائل فنی، اجرایی و حقوقی قراردادهای پیمانکاری برای شرکتهای مهندسی به ارمغان می آورد که علاوه بر جلوگیری از هدر رفت زمان به حفظ سرمایه پیمانکاران نیز کمک شایسته ای می نماید. امید است مهندسین شاخص عمران با تکیه بر علم، دانش و تجربه بتواند به خوبی در خدمت جامعه مهندسی این مرز و بوم باشد.

ارتباط با ما

تهران – بهجت آباد – خیابان مطهری – خیابان لارستان – خیابان نوروزی – پلاک 18

تماس با دفتر:44587016-021  44587017-021

تلفن همراه: 09123989935

آدرس پست الکترونیکی:    info@shakhesomran.ir

تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به شاخص عمران می باشد.

error: مجاز به کپی محتوا نمی باشید
p{text-align:justify}